14 de gener del 2012

Bastiments (2883m) amb raquetes

Coincidint amb el meu aniversari, l'Anna prepara una sortida sorpresa que, després de tenir-me del tot despistat, acaba sent al Ripollès. Sortim ben d'hora, ben d'hora, en direcció a vés a saber: de moment ella només em va indicant poblacions cap a les que m'he de dirigir (Igualada -> Manresa -> Vic -> Ripoll -> Camprodon -> Setcases).  Finalment, seguim fins a les pistes de Vallter 2000 i aparquem poc abans d'arribar-hi, en una curva on un cartell immens indica el refugi Ulldeter.


Comencem a caminar, primer sense neu, per un camí que en poc menys de 20 minuts ens porta al refugi. Des d'allà, ja amb les raquetes, seguim per una pista de l'estació d'esquí i poc després ens desviem a l'esquerra i seguim amunt fins al coll de la Marrana.


Des d'aquest coll, el Gra de Fajol queda a 40 minuts


però decidim continuar cap al nostre objectiu: el Bastiments (2.883m). Al principi no, però cap al final de la pujada la neu està força gelada i, com que el pendent és força considerable, ens comencem a preocupar per la baixada, i més tenint en compte que tothom porta grampons!  El Bastiments fa dos cimets i entre l'un i l'altre se segueix per una carena amb molt bones vistes a cims propers com el Gra de Fajol, el Bacivers, el Freser, el Pic de l'Infern... 

                        

Dinem al cim nord i decidim baixar cap al coll del Freser. La baixada sembla igual de gelada que per on hem passat, però ens sembla que aquest coll queda més a prop. Des d'allà, acabarem de baixar i planejarem de nou fins al coll de la Marrana. El gran pendent fa que amb les raquetes anem molt lents i vigilant molt. Per a una altra ocasió, lliçó apresa: grampons a la motxilla! 


De nou al coll de la Marrana, seguim més o menys el mateix camí fins al cotxe, amb alguna que altra caiguda força espectacular. El track del recorregut es pot trobar a: Bastiments (2883m)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada