18 de febrer del 2018

Coves de Can Riera de Vallirana: l'Antelope canyon català

Sembla impossible que indrets tan espectaculars com les coves de Can Riera, situades a cavall entre Vallirana i Torrelles de Llobregat, siguin a la vegada tan poc coneguts. De fet, ens assabentem de la seva existència gairebé per casualitat (la Laia del Xavi va enviar via whatsapp a la Roser un link amb fotos i explicació) però en veure-ho de seguida sabem que és un lloc on caldrà anar aviat a gaudir-lo.



La caminada a les coves pot iniciar-se tant des de Vallirana com des de Torrelles de Llobregat. Nosaltres escollim Vallirana (per major proximitat de casa) i aparquem dalt de tot de la urbanització Selva Negra (c/Pintor Mir), des d'on pugem a un petit cim amb bones vistes: el Puig Vicenç.


Seguim, ara baixant per pista una bona estona i després per camí més estret. Val la pena anar parant i desviar-nos una mica per veure algunes roques que, en diversos llocs, hi ha prop del camí.


La zona més espectacular de la ruta són les balmes i coves de Can Riera, d'un color rosat que ens recorda tant l'Antelope Canyon (oest USA) com les formes de diversos racons de Petra (Jordània). Primer trobem una primera petita cova i després pugem un tram, entre cactus gegants, fins a la zona amb més cavitats, on passem una bona estona entre els diferents racons.


Després seguim la ruta que tenim marcada i trobem més racons de roca, dels quals desconeixem el nom.


Dinem dalt de la Roca del Cucut  que, per variar, també té formes força capritxoses...


... trobem alguna altra cova i finalment pujada fins trobar novament el Puig Vicenç, des d'on desfem el primer tram de la ruta cap al cotxe.

Sens dubte un gran descobriment que tenim molt a prop i no coneixíem i una ruta molt recomanable. És important portar GPS amb l'itinerari marcat, sinó resulta molt difícil de trobar).
El track GPS és:  Antelope Canyon català

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada