17 de desembre del 2017

Eivissa

De totes les illes de l'arxipèlag balear, Eivissa és coneguda per la festa interminable i per tenir diverses cales precioses que a l'estiu deuen estar pleníssimes. Per això visitar-la a l'hivern (aprofitant gangues increïbles en el vol, allotjament i cotxe de lloguer) resulta una perfecta oportunitat de viure'n alguns dels seus racons en tranquil·litat i sense aglomeracions. Hi destinem només un cap de setmana: dos dies sencers que intentem aprofitar força.



El primer dia comencem veient tres cales molt boniques situades totes al sud-oest de l'illa pitiusa:

Cala Bassa,

Cala Comte,

i Cala Tarida.


Seguim veient dos pobles del sud.  D'una banda, Sant Agustí d'Es Vedrà, poblet molt petit  (de fet forma part de l'altre poble que visitem) però molt acollidor i amb racons realment preciosos ...


... i de l'altra Sant Josep de sa Talaia, amb una església altíssima.


Dinem a la Cala d'Hort, la cala que té un dels illots més coneguts: Es Vedrà (i l'altra illa, Es Vedranet).


Seguim fins a una zona propera a la torre des Savinar, des d'on comencem una ruta circular que ens portarà a veure dos llocs especials. D'una banda la Pedrera de Cala d'Hort (també coneguda com Atlantis), un racó arran de mar que si ja bé és espectacular, resulta encara més curiós trobar-hi la pedrera que ha servit en part per edificar les muralles renaixentistes de la capital de l'illa. Les formes capritxoses que han quedat a la roca, arran de mar, confereix a aquest racó una bellesa extrema. Tenir aquest lloc 100% per a nosaltres una bona estona no té preu.


L'altra zona que veiem durant la ruta a peu és la de la Torre des Savinar. Tant des d'aquesta com des d'una mica més avall es tenen molt bones vistes (novament però ara des d'una altra perspectiva) a l'esbelt illot Es Vedrà (de 381m d'alçada), coincidint en el nostre cas amb el moment de la posta de sol.



El segon dia ens el prenem amb més calma.  Primer veiem un altre poble blanc, Sant Carles de Peralta ...


... i després anem a la capital, Eivissa, on acabem de passar el matí i tota la tarda.
Veiem els barris de la Marina i Sa Penya ...

 

... i, com no, l'emmurallada Dalt Vila i els seus diferents baluarts.



Realment Eivissa  -almenys el poc que hem vist-  ens ha agradat molt !


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada